Δημιουργία εικόνας συστήματος (system image) και χρήση σε νέο σκληρό δίσκο

Σε ένα laptop HP ProBook 4530s προσπάθησα να κάνω τα καθιερωμένα recovery disc. Ανακάλυψα όμως ότι η εταιρία δεν έχει τοποθετήσει κάποια εφαρμογή για τη δημιουργία τους (γενικό το πρόβλημα όπως είδα και από άλλους χρήστες). Σκέφτομαι να δημιουργήσω εικόνα συστήματος (system image) σε πολλά DVD (θα χρειαστούν πάνω από 10 δισκάκια). Η ερώτησή μου είναι: σε περίπτωση καταστροφής του σκληρού δίσκου θα μπορέσει να δουλέψει αυτό το είδωλο σε νέο σκληρό ή περιορίζεται μόνο στον υπάρχοντα ;

Τακτικό Μέλος Ρωτήθηκε στις 12/04/2013 σε Windows.
Add Comment
4 Απαντήσεις
Απάντηση

Ευχαριστώ σε όλους για την άμεση απάντησή σας.
Το έκανα το είδωλο σε DVD (12).
.
Πληροφοριακά βρήκα και άλλη λύση. Επειδή τα συγκεκριμένα laptop δεν έχουν από τη μάνα τους φορτωμένο μέσα την κατάλληλη εφαρμογή η ΗΡ είναι υποχρεωμένη να χορηγήσει τα απαιτούμενα δισκάκια. Οπότε πήρα τηλ. στην εταιρία έδωσα τα στοιχεία του laptop (σειριακούς και τέτοια) και μου είπανε ότι θα αποστείλουν τα δισκάκια δωρεάν.
.
Ευχαριστώ και πάλι :-)

Τακτικό Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Το είδωλο φυσικά και θα δουλέψει αν όλα πάνε καλά κατά τη διαδικασία. Όπως ανέφεραν και παραπάνω το καλύτερο είναι να κρατήσεις το backup σε εξωτερικό δίσκο, η διαδικασία είναι λιγότερο χρονοβόρα και έχεις τη δυνατότητα να κρατάς κάθε φορά το “σύστημα” και τα προγράμματα με όποιες αλλαγές έχεις κατά καιρούς προκαλέσει.

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Απο προσωπικη εμπειρια, τα recovery dvd ειναι χρονοβορα και αβολη μεθοδος και μετα το τελος της διαδικασιας εχεις παλι ενα συστημα, οπως ηταν τη μερα που εκανας τα δισκακια (που μπορει να ηταν ενα-δυο χρονια πριν).

Για μενα η καλυτερη μεθοδος ειναι καθαρη εγκαταστηση λειτουργικου-προγραμματων και επαναφορα αρχειων απο backup (εχει και το θετικο οτι δε χρειαζεται να φας μιση μερα περιμενοντας τα dvd να κανουν επαναφορα ολων με τη μια, αλλα μπορεις να το κανεις αποσπασματικα, οταν εχεις χρονο)

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Ναι φυσικά, γι’ αυτό το λόγο υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό. Βέβαια, θα σου πρότεινα να κρατήσεις το system image σε έναν εξωτερικό σκληρό παρά σε DVD, ή έστω και με τους 2 τρόπους.

Ο λόγος πιστεύω είναι προφανής, τα DVD πλέον δεν αποτελούν την πιο αξιόπιστη λύση για backup, ιδιαίτερα όταν χρειάζεσαι περίπου 10 δισκάκια. Φαντάσου να χρειαστεί να ανακτήσεις το system image και 1 δισκάκι να παρουσιάσει πρόβλημα.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.