Συμβουλές για τη βελτίωση επιδόσεων του PC στα Windows XP

Απαντήθηκε

Γεια σας, θέλω να βάλω σε ένα παλιό pc windows xp ώστε να μοιράζω τα αρχεία και σε άλλους υπολογιστές του τοπικού δικτύου (πείτε το και file server). Για αυτό το λόγο, πρέπει να αφαιρέσω ότι άχρηστο υπάρχει στο λειτουργικό σύστημα για να μην καταναλώνει πόρους από τον υπολογιστή χωρίς λόγο. Δεν θέλω να μου προτείνεται κάποιο πρόγραμμα, αλλά οδηγίες για να αφαιρέσω της περιττές λειτουργίες. Ευχαριστώ.

Νέο Μέλος Ρωτήθηκε στις 07/03/2013 σε Windows.
Add Comment
5 Απαντήσεις
Απάντηση

Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου είναι αρκετά χαμηλά, ιδιαίτερα η μνήμη RAM. Ακόμη και να αφαιρέσεις οτιδήποτε περιττό από υπηρεσίες κλπ. δε πιστεύω ότι θα πετύχεις σημαντική διαφορά στις επιδόσεις του υπολογιστή.

Αν θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις ως file server μπορείς να δοκιμάσεις μία ελαφριά έκδοση linux σχεδιασμένη για αυτή τη δουλειά.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Θα έχεις μία διαφορά σε σχέση με πριν, ωστόσο θα είναι μικρότερη αν συγκρίνεις για παράδειγμα τον ίδιο υπολογιστή με 256 μνήμη RAM και με 1 GB.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να απενεργοποιήσεις υπηρεσίες των Windows που δε χρειάζεσαι, τα οπτικά εφέ, θέματα, κλπ. για να μειώσεις τους πόρους που θα καταναλώνει. Έχω πάρα πολύ καιρό να χρησιμοποιήσω τα Windows XP για να θυμάμαι όλες τις ρυθμίσεις που μπορείς να κάνεις, ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο που περιέχει αρκετές οδηγίες για να κάνεις αυτό που θέλεις.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Sorry, 256mb ήθελα να πω για την Ram.
Εγώ πιστεύω πως θα έχει κάποια διαφορά αν αφαιρέσω της περιττές λειτουργίες, όπως τα θέματα των Windows, το εικονίδιο που εμφανίζεται όταν συνδέω κάποια συσκευή και πολλά ακόμα. Αυτές οι λειτουργίες είναι πάρα πολλές και βοηθάνε περισσότερο στο οπτικό κομμάτι παρά στο λειτουργικό.
Νομίζω πως απενεργοποιούνται από τον πίνακα ελέγχου –> Εδώ δεν θυμάμαι –> Υπηρεσίες.
Δεν τα λέω αυτά τυχαία, μου τα έχει πει καθηγητής πληροφορικής.

Πες μου και την έκδοση του linux να έχω μια ιδέα.

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Cpu: Intel Pentium 4 2.40ghz
Ram: 126mb
Hard drive: 30gb

Νομίζω δεν χρειάζεται να αναφέρω περισσότερα χαρακτηριστικά.

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Μπορείς να μας πεις συνοπτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή;

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.