Υπερθέρμανση της κάρτας γραφικών (VGA)

Λοιπόν, έχω ένα πρόβλημα με την κάρτα γραφικών του PC μου. Καταρχήν να πω ότι το PC είναι περίπου 4 χρονών. Όταν λοιπόν βρίσκομαι σε κάποιο παιχνίδι που απαιτεί υψηλά γραφικά η κάρτα γραφικών υπερθερμαίνεται και η οθόνη μαυρίζει χωρίς όμως να κλείνει ο υπολογιστής. Κατέβασα και ένα προγραμματάκι το Speccy και είδα ότι μόνο η κάρτα υπερθερμαίνεται ενώ όλα τα άλλα παραμένουν στην κανονική θερμοκρασία. Άνοιξα και το PC το ξεσκόνισα για τα καλά αλλά το πρόβλημα παραμένει. Τι πρέπει να κάνω; Είναι θέμα κάρτας η πρέπει να του βάλω κι άλλο ανεμιστήρα; Υπερθέρμανση της κάρτας γραφικών (VGA) CPU: Intel Core 2 Duo E7500 @ 2.93GHz, Wolfdale 45nm Technology RAM: 2,00GB Single-Channel DDR2 @ 400MHz (6-6-6-18) Motherboard: ASUSTeK Computer INC. P5KPL-AM SE (Socket 775) Graphics: SyncMaster (1440×[email protected]), 1024MB NVIDIA GeForce GT 220 (ASUStek Computer Inc)

Νέο Μέλος Ρωτήθηκε στις 06/07/2014 σε Hardware.
Add Comment
11 Απαντήσεις
Απάντηση

Λοιπόν παίδες ευχαριστω πολύ για την βοήθεια σας το προβλημα λύθηκε με τα ανεμιστήρακια. Του έβαλα παντού όπου μπορούσα. Και πάλι ευχαριστώ το θέμα τελειωνει εδω!!!

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Τέλεια, χαίρομαι που λύθηκε το πρόβλημα. Για ότι άλλο χρειαστείς στο μέλλον, εδώ είμαστε!

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Λοιπόν αυτός που περιμένω να έρθει να μου βάλει τα ανεμιστηράκια με έχει στήσει λίγο οπότε αναγκαστικά περιμένω και’γω.Περιμένετε νέα μου

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Ανεμιστήρας στο μπροστινό μέρος ρουφάει αέρα από έξω.

Ανεμιστήρας στο πίσω μέρος ρουφάει αέρα από μέσα και το δίνει έξω.

Ανεμιστήρας επεξεργαστή – θα το καταλάβεις από τον εσωτερικό ανεμιστήρα που είναι δίπλα στις ψύκτρες του επεξεργαστή. Αν κατευθύνει τον αέρα στις ψύκτρες τότε και ο παραπλήσιος (αυτός στο χουνί) θα ρουφάει από έξω.
Υπάρχουν και οι περιπτώσεις (σπάνιες) που ο ανεμιστήρας στις ψύκτρες ρουφάει αέρα και τον δίνει έξω. Σε αυτή την περίπτωση είναι περιττός ο ανεμιστήρας στο χουνί.

Τις κινήσεις θα τις καταλάβεις με έναν αναπτήρα ή τον καπνό ενός τσιγάρου. Μη τυχόν και τους έχεις βάλει ανάποδα.

Τακτικό Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Ναι, έτσι ακριβώς.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Τωρα που το ξανακοίταξα νομίζω έχει μία θέση για ανεμιστηράκι μπροστά απο τον σκληρό.
Όχι δεν τους έχω βάλει ακόμα,γιατι δυσκολεύομαι και περιμένω κάποιον να με βοηθήσει.
Οπότε θα βάλω το ένα μπροστά απο τον σκληρό και το δεύτερο να το αντικαταστήσω με το παλιό που δεν δουλεύει;

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Πρόσθεσα μία φωτογραφία στην αρχική ερώτηση. Μου φαίνεται παράξενο που δεν έχει θέση για μπροστινό ανεμιστηράκι, σίγουρα δεν έχει θέσεις για βίδες; Ο ανεμιστήρας που βρίσκεται πάνω στη μητρική είναι για τον επεξεργαστή που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

Έχεις βάλει τους ανεμιστήρες που πήρες; Βελτιώθηκε η κατάσταση;

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Λοιπόν dtonias σου έστειλα το αρχείο με τις φωτογραφίες στο [email protected]
Στο μπροστινό μέρος του κουτιού του υπολοφιστή δεν μπαίνει ανεμιστηράκι αλλά αγόρασα σημερα κιόλας δύο άλλα ένα για να αντικαταστήσω το πίσω και το άλλο για το πλαινο του κουτιού.
Υπάρχει καποιος άλλος τρόπος για να τοποθετήσω ανεμιστηράκι στο μπροστινό μέρος του κουτιού;

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Ο σύνδεσμος για τις φωτογραφίες δε λειτουργεί και δε μπορώ να δω ακριβώς πώς είναι. Αν θέλεις διόρθωσε το ή στείλε μου τις φωτογραφίες στο [email protected] και θα τις προσθέσω στην ερώτηση σου.

Από τη στιγμή που δε λειτουργεί ο πίσω ανεμιστήρας για να διώχνει τη ζέστη έξω από το κουτί είναι λογικό που ανεβαίνει η θερμοκρασία. Στο πιο απλό σενάριο ροής αέρα θα πρέπει ένας ανεμιστήρας να τοποθετηθεί στο μπροστινό μέρος του κουτιού για να ψύχει τους σκληρούς και να φέρνει δροσερό αέρα στο εσωτερικό και ένας στο πίσω μέρος για να βγάζει όλη τη ζέστη που δημιουργείται, ιδιαίτερα από την κάρτα γραφικών. Οπότε, ανεμιστήρες οπωσδήποτε.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

1.Τι εννοείς πως είναι η διάταξη μέσα;
2.Ναι λειτουργεί κανονικά.
3.Υπαρχουν δύο ο ένας είναι πανω στην μητρική δίπλα στην καρτα γραφικών και ο αλλος στο πίσω μερος του κουτιού που δεν λειτουργεί,θα τον αντικαταστήσω και θα του προσθέσω ακομα ένα πλαινό.
4.Το κούτι μέσα είναι καθαρο(το ξανακαθαρισα πρόσφατα).
5.Διαθέτει θέση για πλαινό ανεμιστήρα και θα του προσθέσω να δω τι θα γίνει.

Αυτός που δεν δουλεύει αμα τον γυρίσω λίγο εγω πέρνει μπρος δυσλειτουργεί αλλά η καρτα αργεί πολύ περισότερο να ανεβάσει θερμοκρασίες.

Φωτογραφίες:

https://plus.google.com/u/0/100253006615143052725/posts/YXMLhengaBr?pid=6033694754560596370&oid=100253006615143052725&authkey=CPPlorOXt9_OhgE

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.