Πρόβλημα με την ανάγνωση εξωτερικού σκληρού δίσκου

Απαντήθηκε

Τις προάλλες έδωσα σε έναν φίλο τον εξωτερικό σκληρό δίσκο μου για να μου περάσει μια ταινία. Όταν στον δικό μου η/υ συνέδεσα τον δίσκο για να δω την ταινία, το εν λόγω αρχείο δεν εμφανιζόταν. Αγνόησα το γεγονός αφού θα μπορούσα εύκολα να την κατεβάσω εξ αρχής. Είχα παρατηρήσει, ωστόσο, ότι την ώρα που περνούσε η ταινία από τον η/υ του στον εξωτειρικό δίσκο, ο φίλος μου κούνησε κατά λάθος τον η/υ του και μαζί με αυτόν κουνήθηκε πιθανότατα και το καλώδιο μαζί με τον εξωτερικό δίσκο. Οπότε θεώρησα πιθανό ότι γι’ αυτόν τον λόγο δεν εμφανίζεται το αρχείο της ταινίας. Στην συνέχεια, το Windows Update μου έβγαλε ότι είναι διαθέσιμη για κατέβασμα και εγκατάσταση η αναβάθμιση: Update for Windows 8.1 for x64-based Systems (KB2919394). Εγκατέστησα την αναβάθμιση και μετά την επανεκκίνηση του η/υ, ο εξωτερικός σκληρός δίσκος δεν φαινόταν καθόλου στο My Computer, δίπλα από τον Local Disk (C:) όπως συνήθως. Ωστόσο, στην taskbar, στο εικονίδιο για την ασφαλή κατάργηση υλικού, ο εξωτερικός δίσκος φαίνεται κανονικά. Δοκίμασα “Ασφαλή κατάργηση”, αποσυνέδεσα τον δίσκο, έπειτα τον συνέδεσα ξανά (ακούγοντας και τον αντίστοιχο ήχο που κάνουν τα Windows), αλλά ο δίσκος συνεχίζει να μην εμφανίζεται. Σε διάφορες λύσεις στο Internet καταλήγουν στο format του δίσκου για να μπορέσει ο χρήστης να αποκτήσει ξανά πρόσβαση σε αυτόν. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ώστε να αποκτήσω πάλι πρόσβαση στα αρχεία του εξωτερικού μου δίσκου, χωρίς να κάνω format και χάσω όλα μου σχεδόν τα αρχεία; Ευχαριστώ.

Τακτικό Μέλος Ρωτήθηκε στις 16/02/2014 σε Hardware.
Add Comment
14 Απαντήσεις

Τέλεια! Χαίρομαι που δούλεψε και δεν χάθηκαν αρχεία. :)

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Πραγματικά, Δημήτρη, το πρόγραμμα αυτό με έσωσε. Δεν ξέρω πώς να σ’ ευχαριστήσω.

Περίμενα μια-δυο μέρες να δανειστώ έναν σκληρό για να μεταφέρω τα αρχεία και σήμερα το πρωί, μετά από ένα 3ωρο recovery, έχω πρόσβαση ξανά.

Και τώρα καταλαβαίνω τι εννοούσες όταν έγραψες “για advanced χρήστες”. Το περιβάλλον της εφαρμογής, εντελώς μη φιλικό και με αισθητή της απουσία του UI, μοιάζει περισσότερο με terminal που σίγουρα δεν βοηθά τους μη εξοικειωμένους χρήστες. Ευτυχώς εγώ είμαι αρκετά, απλώς ήμουν πολύ πιο προσεχτικός για τον λόγο που ανέφερες κι εσύ. Μια βιαστική επιλογή, ένα λανθασμένο κλικ και τα αρχεία μου θα διαγράφονταν για πάντα.

Ωστόσο, στον φάκελο που έβαλα τα αρχεία που μετέφερα, εκτός από το πρωτότυπο μου έχει βγάλει και ένα δεύτερο με κατάληξη .Identifier. Δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται. Μήπως γιατί στην αρχή επέλεξα “Create log files” αντί για “Not create anything”;

Όπως και να ‘χει, Δημήτρη, με έσωσες. Ευχαριστώ και πάλι.

Τακτικό Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Δοκίμασες σε κάποια άλλη θύρα USB μήπως τον αναγνωρίζει εκεί; Τι έκδοση USB είναι ο σκληρός δίσκος και η θύρα του PC;

Αφού τον συνδέσεις ξανά, άνοιξε τη Διαχείριση συσκευών (Device Manager) και τη Διαχείριση δίσκων (Hard drive management) και έλεγξε αν τα Windows αναγνωρίζουν τον εξωτερικό δίσκο. (Μπορείς να τις ανοίξεις εύκολα από το μενού που εμφανίζεται με δεξί κλικ στην αριστερή κάτω γωνία). Αν αναγνωρίζεται στη διαχείριση δίσκων, έχει ανατεθεί γράμμα δίσκου στο σκληρό; Τι τύπο τον εμφανίζει;

Έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις αν τον αναγνωρίζει σε κάποιο άλλο PC; Αν ναι, υπάρχει η ίδια συμπεριφορά;

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Ορίστε και ένα screenshot από το Disk Management:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1418863/disk-management.png

Με προβληματίζει ιδιαίτερα το ότι το File System έχει αλλάξει σε RAW, κάτι εντελώς άγνωστο για μένα μέχρι τώρα.
Και ότι ο χώρος στον δίσκο είναι ελεύθερος 100%.
Θα ορκιζόμουν ότι πριν συμβούν όλα αυτά, ο δίσκος δεν είχε ελεύθερα ούτε 20GB.

Τακτικό Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.