• Νέα Ερώτηση
150
Εισαγωγή Εικόνας Το μέγεθος πρέπει να είναι λιγότερο από < 5MB.
  Νέα Ερώτηση
  Άκυρο
  150
  Περισσότερες απαντήσεις Μπορείτε να δημιουργήσετε 5 απαντήσεις.
   Ask a Poll
   Άκυρο
   Τακτικό Μέλος

   Πρόβλημα με την ανάγνωση εξωτερικού σκληρού δίσκου

   Τις προάλλες έδωσα σε έναν φίλο τον εξωτερικό σκληρό δίσκο μου για να μου περάσει μια ταινία. Όταν στον δικό μου η/υ συνέδεσα τον δίσκο για να δω την ταινία, το εν λόγω αρχείο δεν εμφανιζόταν. Αγνόησα το γεγονός αφού θα μπορούσα εύκολα να την κατεβάσω εξ αρχής. Είχα παρατηρήσει, ωστόσο, ότι την ώρα που περνούσε η ταινία από τον η/υ του στον εξωτειρικό δίσκο, ο φίλος μου κούνησε κατά λάθος τον η/υ του και μαζί με αυτόν κουνήθηκε πιθανότατα και το καλώδιο μαζί με τον εξωτερικό δίσκο. Οπότε θεώρησα πιθανό ότι γι’ αυτόν τον λόγο δεν εμφανίζεται το αρχείο της ταινίας. Στην συνέχεια, το Windows Update μου έβγαλε ότι είναι διαθέσιμη για κατέβασμα και εγκατάσταση η αναβάθμιση: Update for Windows 8.1 for x64-based Systems (KB2919394). Εγκατέστησα την αναβάθμιση και μετά την επανεκκίνηση του η/υ, ο εξωτερικός σκληρός δίσκος δεν φαινόταν καθόλου στο My Computer, δίπλα από τον Local Disk (C:) όπως συνήθως. Ωστόσο, στην taskbar, στο εικονίδιο για την ασφαλή κατάργηση υλικού, ο εξωτερικός δίσκος φαίνεται κανονικά. Δοκίμασα “Ασφαλή κατάργηση”, αποσυνέδεσα τον δίσκο, έπειτα τον συνέδεσα ξανά (ακούγοντας και τον αντίστοιχο ήχο που κάνουν τα Windows), αλλά ο δίσκος συνεχίζει να μην εμφανίζεται. Σε διάφορες λύσεις στο Internet καταλήγουν στο format του δίσκου για να μπορέσει ο χρήστης να αποκτήσει ξανά πρόσβαση σε αυτόν. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ώστε να αποκτήσω πάλι πρόσβαση στα αρχεία του εξωτερικού μου δίσκου, χωρίς να κάνω format και χάσω όλα μου σχεδόν τα αρχεία; Ευχαριστώ.

   Ρωτήθηκε από hkalant στις 16/02/2014 στις Hardware.
   14 Απαντήσεις
   Διαχειριστής

   Ουπς, αυτό που φοβόμουν. Ενδεχομένως ο σκληρός δίσκος “χτύπησε” λόγω της μετακίνησης του εν ώρα λειτουργίας. Οι σκληροί δίσκοι έχουν ένα ποσοστό ανοχής σε μετακινήσεις αλλά λόγω του ότι πρόκειται για μηχανικούς δίσκους αυτός είναι ένας λόγος που εμφανίζονται τέτοια προβλήματα. Το ότι εμφανίζεται ως RAW σημαίνει ότι έχει χαθεί το partition table και γι’ αυτό δεν αναγνωρίζονται από τα Windows και δεν εμφανίζεται ως εξωτερικός σκληρός δίσκος.

   Δυστυχώς, δεν υπάρχει άμεσος και γρήγορος τρόπος για να είναι και πάλι όπως πριν. Αν χρειάζεσαι τα αρχεία που είχε μέσα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων (recovery) με δυνατότητα ανάγνωσης RAW format, να μεταφέρεις μέσω αυτού τα δεδομένα που θα ανακτηθούν σε κάποιο άλλο δίσκο και στη συνέχεια να φορμάρεις από την αρχή ξανά τον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Βέβαια, αφού γίνει όλη αυτή η διαδικασία καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις κάποιο utility του κατασκευαστή του σκληρού για να ελέγξεις ότι ο σκληρός δίσκος λειτουργεί κανονικά και δεν έχει bad sectors.

   Ένα δωρεάν πρόγραμμα που είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και κατάφερα να ανακτήσω πλήρως όλα τα δεδομένα είναι το TestDisk. (link: http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk). Το καλό στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ότι φτάνει σε σημεία που άλλα προγράμματα δε τα καταφέρνουν (είχα δοκιμάσει αρκετά πριν καταλήξω σε αυτό) αλλά το κακό είναι ότι προορίζεται για πιο advanced χρήστες. Στο site υπάρχουν οδηγίες αλλά θα χρειαστεί να είσαι προσεκτικός στις εντολές που ενεργείς για να μη γίνει κάποια αναπάντεχη διαγραφή αρχείων.

   Απαντήθηκε από dtonias στις 05/06/2016..
   Νέο Μέλος

   ευχαριστώ…πολύ χρησιμο…δηλάδη με έσωσε!!αν ακολουθησεις τις οδηγιες του hkalant βημα , βημα, ειναι πολύ απλο….

   Απαντήθηκε από στις 05/06/2016..
   Νέο Μέλος

   Καλημέρα… :D
   Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση γιατί αντιμετοπίζω και εγώ ένα πρόβλημα με τον εξωτερικό σκληρό μου δίσκο…
   Ξαφνικά εκεί που λειτουργούσε κανονικά ο υπολογιστής μου δεν το αναγνωρίζει!
   Λέει τοπικός δίσκος και ότι έχει αποθηκευτικό χώρο 0gb από 0!!!Πατάω πάνω στο εικονίδιο του σκληρού για να τον ανοίξω και μου λέει ”Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο ”E” η συσκευή δεν είναι έτοιμη’ !!!!Τι να κάνω;Οστόσο δεν μου κάνει κάποιο παράξενο θόρυβο ή κάτι ασυνήθηστο!Δουλεύει όπως δούλευε πριν το πάθει αυτό!!!
   +Ότι τα Windows όταν κάνουν εγκατάσταση υλικού μου λέει πως ο δίσκος είναι έτοιμος για χρήση!

   Απαντήθηκε από στις 05/06/2016..
   Τακτικό Μέλος

   Μήπως στην περίπτωσή σου, ο εξωτερικός δίσκος είναι όντως χαλασμένος (και δεν “χτύπησε” απλά όπως ο δικός μου) και δεν τον αναγνωρίζει ούτε ο υπολογιστής;

   Απαντήθηκε από hkalant στις 05/06/2016..
   Νέο Μέλος

   Εγω το χρησιμοποιησα σε win7 και κυριολεκτικα σωθηκα!!! Πολυ ευκολο με τις οδηγιες που εβαλε ο hkalant.. Πραγματικα σωθηκα!! Πιθανον τα πιτσιρικια τον ταλαιπωρησανε και μου εκανε ΑΚΡΙΒΩΣ τα συμπτωματα που αναφερονται πιο πανω. Μου βλεπει απο την διαχειρηση δισκων τα αρχεια ως RAW και για να ανοιξει πρεπει να του κανω φορματ και τετοια.. Ευτυχως γιατι ειχα πολλες φωτο και βιντεακια προσωπικα που δεν ηθελα με τιποτα να χασω!! Ευχαριστω..

   Απαντήθηκε από στις 05/06/2016..
   Νέο Μέλος

   χρησιμοποιησα το προγραμμα αλλα συνεχεια κολλαει στην επιλογη του χαλασμενου σκληρου..τι να φταιει?

   Απαντήθηκε από στις 05/06/2016..
   Τακτικό Μέλος

   Χμ δεν το γνωρίζω και δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό το σημείο. Εμένα το εμφάνιζε παντού. Απλώς δεν μπορούσα να δω τα περιεχόμενά του.

   Απαντήθηκε από hkalant στις 05/06/2016..
   Νέο Μέλος

   Και αν στο σημειο που επιλεγεις το δισκο που θες να κανεις recovery αυτος που θες δεν εμφανιζεται?? ο εξωτερικος σκληρος μου υπαρχει στη διαχειριση συσκευων απλα δεν μου τον αναγνωριζει στο My computer.

   Απαντήθηκε από στις 05/06/2016..
   Τακτικό Μέλος

   Λοιπόν, έχοντας συνδεδεμένο και τον “χαλασμένο” δίσκο και αυτόν στον οποίο θα τα μεταφέρεις, κατεβάζεις το πρόγραμμα και το αποθηκεύεις στον δίσκο που θα τα μεταφέρεις. Εγώ μάλιστα έφτιαξα ξεχωριστό φάκελο εκεί και τον ονόμασα Recovery. Αυτό θα σε βοηθήσει αργότερα όταν μέσα από το περιβάλλον του προγράμματος θα χρειαστεί να επιλέξεις που θα τα μεταφέρεις.

   Τρέχεις λοιπόν το test-win.exe και από την πρώτη οθόνη επιλέγεις “No log” γιατί διαφορετικά, για κάθε αρχείο που θα μεταφέρεις, θα δημιουργήσει ένα ακόμα με τον ίδιο τίτλο και κατάληξη “.Identifier”.

   Στη συνέχεια επιλέγεις τον “χαλασμένο” δίσκο από τον οποίο θα κάνει recover τα αρχεία. Προσοχή μην επιλέξεις κάποιον άλλον. Στην επόμενη οθόνη επιλέγεις Intel κατά πάσα πιθανότητα. Σε κάθε περίπτωση κοιτάς κάτω από αυτή τη λίστα τι σου λέει στο Hint. Εμένε λέει Intel.

   Μετά επιλέγεις “Advanced”. Ύστερα, στο οριζόντιο μενού στο κάτω μέρος επιλέγεις “List”. Στη συνέχεια βρίσκεις την τοποθεσία των χαλασμένων αρχείων και πατάς “C” με το πληκτρολόγιο για να τα αντιγράψει. Στη συνέχεια θα σου ζητήσει να επιλέξεις την τοποθεσία που θα τα μεταφέρεις και επιλέγεις τον “καλό” δίσκο για να τα κάνει recovery.

   Απαντήθηκε από hkalant στις 05/06/2016..
   Νέο Μέλος

   Me poio tropo epaneferes ta arxeia apo to disko me to test.exe ti epelekses stis entoles? thumasai? gt exw to idio problhma

   Απαντήθηκε από στις 05/06/2016..

   Το Winuser.gr βρίσκεται πλέον εκτός λειτουργίας.Διαβάστε περισσότερα