Αναβάθμιση Windows XP σε επιτραπέζιο υπολογιστή

Γεια σου Δημήτρη. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Θέλω να φρεσκάρω τον παλιό μου επιτραπέζιο υπολογιστή, αλλά δεν έχω ξανακάνει πλήρες format. Έχω μόνο κάνει upgrade από Vista σε Windows 8. Κάτι αντίστοιχο γίνεται με τα Windows XP?

Νέο Μέλος Ρωτήθηκε στις 18/09/2014 σε Windows.
Add Comment
3 Απαντήσεις
Απάντηση

Format σημαίνει τα διαγράφεις όλα και τα ‘περνάς’ ξανά από την αρχή. Οπότε, για αρχή θα πρέπει να μεταφέρεις όλα τα προσωπικά αρχεία του υπολογιστή σε κάποιο άλλο σκληρό δίσκο ή υπολογιστή για να μπορείς να τα περάσεις ξανά μετά από το format.

Πριν ξεκινήσεις θα χρειαστεί να κατεβάσεις όλους τους απαραίτητους drivers για τη μητρική κάρτα, τις κάρτες ήχου, δικτύου, γραφικών και των περιφερειακών σου συσκευών. Θα τα βρεις όλα στις ιστοσελίδες των κατασκευαστών για την έκδοση των Windows που θα εγκαταστήσεις. Το Speccy θα σε βοηθήσει να μάθεις τα πάντα για το εσωτερικό του υπολογιστή σου.

Από εκεί και πέρα, με το CD εγκατάστασης των Windows XP, προχωράς στην εγκατάσταση του λειτουργικού διαγράφοντας παράλληλα όλα τα δεδομένα που υπήρχαν πριν. Ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνεις τροποποιήσεις ανάλογα με τη χωρητικότητα και τους τόμους (partition) που θέλεις να έχει ο δίσκος.

Ότι απορία έχεις μπορείς να την πεις ελεύθερα, θα φροντίσω να σου πω ότι χρειάζεσαι.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Βασικά Δημήτρη θα ήθελα να κάνω format αλλά με όσες αλλαγές λιγώτερες αν γίνεται γιατί δεν ξέρω τι χρειάζεται καλά(εγκατάσταση cd motherboard,κάρτας ήχου, κάρτας γραφικών?)και επανεγκατάσταση τα xp.

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Γεια σου Κώστα. Όλα γίνονται, είτε εγκατάσταση από την αρχή οποιασδήποτε έκδοσης των Windows, είτε αναβάθμιση των Windows XP σε μία νεότερη όπως τα Windows 8.1.

Δε κατάλαβα όμως ακριβώς τι θέλεις να κάνεις, εγκατάσταση των Windows XP στον ίδιο υπολογιστή (κοινώς ‘format’) ή να τον αναβαθμίσεις στα Windows 8/8.1;

Έχω γράψει ένα αναλυτικό άρθρο σχετικά με την αναβάθμιση από τα Windows XP στα Windows 8, τι πρέπει να προσέξεις και όλη τη διαδικασία που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις. Μπορείς να το διαβάσεις πατώντας εδώ.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.