• Νέα Ερώτηση
150
Εισαγωγή Εικόνας Το μέγεθος πρέπει να είναι λιγότερο από < 5MB.
  Νέα Ερώτηση
  Άκυρο
  150
  Περισσότερες απαντήσεις Μπορείτε να δημιουργήσετε 5 απαντήσεις.
   Ask a Poll
   Άκυρο
   Νέο Μέλος

   Τι είναι τα αρχεία thumbs.db στους φακέλους των Windows;

   Συχνά παρατηρώ ορισμένα αρχεία με το όνομα Thumbs.db σε διάφορους φακέλους, κυρίως σε αυτούς που έχουν φωτογραφίες και εικόνες. Επίσης, τα συγκεκριμένα αρχεία εμφανίζονται μόνο όταν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή για εμφάνιση των κρυφών αρχείων των Windows. Μπορείτε να μου πείτε τι είναι και που χρησιμεύουν τα αρχεία thumbs.db; Μπορώ να τα διαγράψω ή θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα;

   Ρωτήθηκε από guest στις 17/06/2013 στις Windows.
   1 Απαντήσεις
   Διαχειριστής

   Τα αρχεία thumbs.db (συντομογραφία από thumbnails) είναι αρχεία των Windows που κρατούν πληροφορίες για αρχεία εικόνων και video του υπολογιστή. Στην ουσία ο σκοπός αυτών των αρχείων είναι για να επιταχύνουν τη διαδικασία εμφάνισης των μικρογραφιών σε εικόνες και βίντεο όταν έχεις επιλέξει την αντίστοιχη προβολή μέσω του File Explorer. Αυτό μειώνει σημαντικά τη χρήση του επεξεργαστή και των υπόλοιπων πόρων του συστήματος αφού φορτώνονται ακόμη πιο γρήγορα από τη μνήμη cache που έχουν αποθηκευτεί την πρώτη φορά αντί να δημιουργούνται εκ νέου κάθε φορά που ανοίγεις ένα φάκελο με παρόμοια αρχεία.

   Υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης της δημιουργίας των αρχείων thumbs.db ωστόσο λόγω του ότι είναι “κρυφά αρχεία” που δεν εμφανίζονται στον τελικό χρήστη και παράλληλα βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης των Windows με πιο γρήγορη φόρτωση των μικρογραφιών, καλό θα ήταν να συνεχίσεις να τα χρησιμοποιείς.

   Απαντήθηκε από dtonias στις 05/06/2016..

   Το Winuser.gr βρίσκεται πλέον εκτός λειτουργίας.Διαβάστε περισσότερα