Πρόβλημα με ήχο στο HDMI από το PC στην τηλεόραση

Απαντήθηκε

Το δικό μου πρόβλημα με το HDMI αφορά τον ήχο. Συνδέω το Laptop με την τηλεόραση μέσω του καλωδίου HDMI. Από εικόνα κανένα πρόβλημα, το Laptop αναγνωρίζει αμέσως τη σύνδεση και η εικόνα εμφανίζεται (όταν το επιλέξω) στην τηλεόραση. Από ήχο όμως τίποτε, ούτε στο Laptop, ούτε στην τηλεόραση. Καμιά ιδέα για τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ για το χρόνο σας Υ.Γ. Το Laptop είναι Acer V3-571G και η τηλεόραση Samsung.

Προεπιλογή Ρωτήθηκε στις 04/07/2013 σε Hardware.
Add Comment
5 Απαντήσεις
Απάντηση

Βεβαιώσου ότι έχεις εγκατεστημένους τους τελευταίους drivers για την κάρτα γραφικών και κάρτα ήχου γιατί πολλά προβλήματα διορθώνονται με αυτόν τον τρόπο. Επίσης, έλεγξε αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα/utility της κάρτας γραφικών/ήχου του laptop που σου δίνει τη δυνατότητα ρυθμίσεων. Πολλές φορές ο ήχος θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και από εκεί. Επίσης, αποσύνδεσε το καλώδιο HDMI και σύνδεσε το ξανά σε περίπτωση που δεν έχει γίνει σωστά η φόρτωση των απαραίτητων ρυθμίσεων.

Η διαδικασία γενικώς είναι πολύ απλή και παρόμοια σε όλα τα PC, τα προβλήματα εμφανίζονται συνήθως λόγω απουσίας drivers και λάθος στις ρυθμίσεις.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Το έκανα αλλά δεν δούλεψε…

Προεπιλογή Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Θα πρέπει να θέσεις ως default συσκευή ήχου το HDMI και όχι τα ηχεία του υπολογιστή.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Από Control Panel – Hardware and Sound – Sound εμφανίζονται και τα ηχεία (Speakers) και η τηλεόραση. Με δεξί κλικ στα ηχεία – Set as default Device ο ήχος ακούγεται από τα ηχεία, αλλά αν κάνω το ίδιο στην τηλεόραση δεν ακούγεται τίποτε. Στα ηχεία έχει ένα πράσινο “check” πάνω και στην τηλεόραση ένα πράσινο ακουστικό τηλεφώνου (;;;). Το πρόβλημα λύθηκε αλλά γιατί δεν μπορώ να έχω ήχο στην τηλεόραση;

Προεπιλογή Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Στις ρυθμίσεις ήχου έχεις επιλέξει τη σωστή συσκευή; Αν δεν εμφανίζεται, εμφάνισε και τις απενεργοποιημένες συσκευές ήχου.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.