Κοινή χρήση φακέλων και εκτυπωτών σε τοπικό δίκτυο

Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να κάνω κοινή χρήση φακέλους και εκτυπωτές αλλά σε ορισμένους υπολογιστές στο ίδιο Workgroup. Περιληπτικά: Έχω 4 υπολογιστές. 2 με Windows 8, 1 με Windows 7 και 1 με Windows XP και θέλω να κάνω κοινή χρήση κάποιους φακέλους και ένα εκτυπωτή που βρίσκονται στον υπολογιστή με τα Windows 8 και θέλω οι υπόλοιποι υπολογιστές να τα βλέπουν εκτός από αυτόν με τα XP που θέλω να βλέπει μόνο τον εκτυπωτή. Τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ!

Προεπιλογή Ρωτήθηκε στις 29/11/2012 σε Windows.
Add Comment
5 Απαντήσεις
Απάντηση

Λοιπόν, ρίξε μια ματιά στις οδηγίες που δίνει η Microsoft εδώ και ρώτησε όπου έχεις απορία. Έχει αρκετές πληροφορίες στα ελληνικά ανάλογα με την περίπτωση.

Για τον εκτυπωτή θα το δούμε μετά, είναι εύκολο, αφού πρώτα ρυθμίσουμε το δίκτυο στα pc σου. :)

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Όχι απαραίτητα. Γίνεται με συνδυασμό από δικαιώματα κοινής χρήσης και NTFS. Θες να ρυθμίσεις και δικαιώματα χρηστών παράλληλα; Σε συμφέρει να αφιερώσεις χρόνο για τέτοιου είδους ρυθμίσεις;

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

ρωτησα και τον προγραμματιστη μου και μου ειπε πως για να ορισω δικαιωματα στο ποιος χρηστης θα βλεπει τι πρεπει να βαλω windows server. Υπαρχει πιο ευκολος τροπος?

Προεπιλογή Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

λοιπον καταρχας να κανω μια διορθωση!! Τον εναν απο τους 2 υπολογιστες με WINDOWS 8 τον εκανα WINDOWS 7 και μαλλον θα ακολουθησει και ο αλλος.(αν και νομιζω ιδια ειναι η διαδικασια στα 8 με τα 7.

οι υπολογιστες ειναι στο ιδιο router και στο ιδιο workgroup

Προεπιλογή Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Δεν είναι κάτι δύσκολο, ας τα δούμε ένα ένα. Κατ’ αρχήν, όλοι οι υπολογιστές συνδέονται στο ίδιο τοπικό δίκτυο με κάποιο router σωστά;

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.