Δεν αναγνωρίζει τη μνήμη RAM (2×4 GB)

Εχω μητρική τις gigabyte το μοντέλο GA-H55M-S2 DUAL CHANNEL (2 slot) με λειτουργικό windows 7 64bit.Πρόσφατα αγόρασα και τοποθέτησα ένα σέτ μνήμες τις ballistic sport DDR3 8G(2x4G) BLS2KIT4G3D1609DS100.Μπαίνοντας όμως μέσα στο λειτουργικό (bios,cpuz,ιδιότητες συστήματος) παρατήρησα ότι μου αναγνωρίζει και βλέπει μόνο τα 4G.Στην επιλογή spd τις cpuz βλέπει μόνο μία slot 4G.

Δηλαδή μου αναγνωρίζει μόνο τα 4G με χρήση 3,7G…τα υπόλοιπα 4 δεν μου τα αναφέρει κάν. Φαντάστηκα οτι μπορεί να έχω καμμένη κάποια θύρα υποδοχής μνήμης τις μητρικής. Έκανα εκκίνηση των windows κάθε φορά με μία μόνο μνήμη σε κάθε υποδοχή και μπήκα κανονικά στο σύστημα. Φαντάζομαι ότι άν είχα καμμένη μία θύρα δεν θα έμπαινα καν μέσα στο λειτουργικό.

 Παρατήρησα όμως ότι όντας μέσα στα windows με μία μνήμη στην θύρα στην επιλογή CPD του cpuz δεν μου αναγνωρίζει καμία slot!!!. Τί μπορεί να συμβαίνει;Θέλει ρύθμιση η bios; Μπαίνω μέσα και βλέπω ότι αναγνωρίζει μία DIM SLOT και μόνο ένα channel A Channel B δεν μου δείχνει τίποτα.

Νέο Μέλος Ρωτήθηκε στις 25/06/2016 σε Hardware.

Οπότε το πρόβλημα παρατηρείται όταν έχεις και τις 2 μνήμες μαζί και όχι χωριστά, σωστά;

Μία πρώτη κίνηση που θα σου πρότεινα είναι να βγάλεις την μπαταρία για ορισμένα λεπτά και να την ξανατοποθετήσεις έχοντας και τις 2 μνήμες στα slots για να “καθαρίσει” το configuration του BIOS. 

Στις ρυθμίσεις του BIOS τις αναγνωρίζει και τις 2 μνήμες; Ποιον επεξεργαστή έχεις;

στις 25/06/2016.

Δε μας έχεις απαντήσει, έχει λυθεί το πρόβλημα;

στις 16/07/2016.
Add Comment
0 Απαντήσεις

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.