Μόνιμη διαγραφή αρχείων από σκληρό δίσκο

Έχω ψάξει και βρήκα αρκετά προγραμματάκια που κάνουν μόνιμη διαγραφή δεδομένων. Παρ’ όλ’ αυτά σε διάφορα forum λένε ότι ποτέ δεν είναι σίγουρο ότι θα σβηστούν όλα τα αρχεία που υπάρχουν στον δίσκο. Δηλαδή, παλιά αρχεία που έχουμε διαγράψει εδώ και πολύ καιρό και φυσικά ούτε καν θυμόμαστε ότι κάποτε υπήρχαν ίσως να μπορούν να ανακτηθούν. Οπότε σκέφτομαι έναν μπακάλικο τρόπο για να σιγουρέψω ότι δε θα έρθουν παλιά αρχεία σε ξένα χέρια μετά από τυχόν ανάκτηση. 1). Πρώτα να κάνω ένα καλό καθαρισμό άχρηστων αρχείων. 2). Μετά να γεμίζω όλο το δίσκο με αρχεία μεγάλου μεγέθους (βίντεο ας πούμε). Να προσπαθήσω (κάνοντας αντιγραφή ξανά και ξανά) ώστε να φτάσει ο δίσκος στα όριά του. 3). Να διαγράψω όλες αυτές τις επαναλήψεις που έχω κάνει. 4). Να κάνω ανασυγκρότηση δίσκου. 5). Να το ξαναγεμίσω πάλι όσο πάει. 6). Να διαγράψω πάλι αυτά που δεν χρειάζομαι. Νομίζω ότι αφού θα έχουν γραφεί πάνω από τα επικίνδυνα αρχεία άλλα δεδομένα πλέον δε θα είναι δυνατή η ανάκτησή τους. Και μάλιστα αφού θα έχω κάνει τη διαδικασία δύο φορές θα έχω καλύψει και τυχόν κενά που ίσως παραμείνουν μετά το πρώτο φόρτωμα του δίσκου. Είναι σωστή η σκέψη μου ή όχι;

Τακτικό Μέλος Ρωτήθηκε στις 18/11/2013 σε Software.
Add Comment
4 Απαντήσεις
Απάντηση

Δηλαδή, ακόμη και αν γράψουμε κάτι πάνω σε κάτι άλλο, αυτό σημαίνει ότι έχουν απομείνει κάποια στοιχεία από το μαγνητικό πεδίο της προηγούμενης εγγραφής ;

Καλά αν μιλήσουμε για πλήρη καταστροφή, πρέπει να ανοίξουμε το δίσκο και να χτυπήσουμε με σφυρί συγκεκριμένα το δίσκο ώστε να στραβώσει ή να γρατζουνιστεί.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Τακτικό Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Εκεί που κτυπήσουμε το δίσκο ίσως να καταστραφούν τα δεδομένα όχι σε όλον τον δίσκο! Έτσι βρίσκουν και οι διωκτικές αρχές στοιχεία που κάποιοι νομίζουν πως έσβησαν ή κατέστρεψαν!

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Φίλε μου όλα καλά που γράφονται παραπάνω, μα ένα να ξέρεις δε γίνεται πλήρη διαγραφή αρχείων. Εξαρτάται ποιος θα κάνει την ανάκτηση… Μόνο ένας τρόπος υπάρχει, η πλήρης καταστροφή του δίσκου!!!

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Το γνωστό προγραμματάκι ccleaner έχει wipe free space από μία μέχρι 35 φορές. Αν τον περάσεις 35 φορές δε νομίζω να υπάρχει κίνδυνος να μείνει κάτι.

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.