• Νέα Ερώτηση
150
Εισαγωγή Εικόνας Το μέγεθος πρέπει να είναι λιγότερο από < 5MB.
  Νέα Ερώτηση
  Άκυρο
  150
  Περισσότερες απαντήσεις Μπορείτε να δημιουργήσετε 5 απαντήσεις.
   Ask a Poll
   Άκυρο
   Τακτικό Μέλος

   Μόνιμη διαγραφή αρχείων από σκληρό δίσκο

   Έχω ψάξει και βρήκα αρκετά προγραμματάκια που κάνουν μόνιμη διαγραφή δεδομένων. Παρ’ όλ’ αυτά σε διάφορα forum λένε ότι ποτέ δεν είναι σίγουρο ότι θα σβηστούν όλα τα αρχεία που υπάρχουν στον δίσκο. Δηλαδή, παλιά αρχεία που έχουμε διαγράψει εδώ και πολύ καιρό και φυσικά ούτε καν θυμόμαστε ότι κάποτε υπήρχαν ίσως να μπορούν να ανακτηθούν. Οπότε σκέφτομαι έναν μπακάλικο τρόπο για να σιγουρέψω ότι δε θα έρθουν παλιά αρχεία σε ξένα χέρια μετά από τυχόν ανάκτηση. 1). Πρώτα να κάνω ένα καλό καθαρισμό άχρηστων αρχείων. 2). Μετά να γεμίζω όλο το δίσκο με αρχεία μεγάλου μεγέθους (βίντεο ας πούμε). Να προσπαθήσω (κάνοντας αντιγραφή ξανά και ξανά) ώστε να φτάσει ο δίσκος στα όριά του. 3). Να διαγράψω όλες αυτές τις επαναλήψεις που έχω κάνει. 4). Να κάνω ανασυγκρότηση δίσκου. 5). Να το ξαναγεμίσω πάλι όσο πάει. 6). Να διαγράψω πάλι αυτά που δεν χρειάζομαι. Νομίζω ότι αφού θα έχουν γραφεί πάνω από τα επικίνδυνα αρχεία άλλα δεδομένα πλέον δε θα είναι δυνατή η ανάκτησή τους. Και μάλιστα αφού θα έχω κάνει τη διαδικασία δύο φορές θα έχω καλύψει και τυχόν κενά που ίσως παραμείνουν μετά το πρώτο φόρτωμα του δίσκου. Είναι σωστή η σκέψη μου ή όχι;

   Ρωτήθηκε από lazarospetses στις 18/11/2013 στις Software.
   4 Απαντήσεις
   Τακτικό Μέλος

   Δηλαδή, ακόμη και αν γράψουμε κάτι πάνω σε κάτι άλλο, αυτό σημαίνει ότι έχουν απομείνει κάποια στοιχεία από το μαγνητικό πεδίο της προηγούμενης εγγραφής ;

   Καλά αν μιλήσουμε για πλήρη καταστροφή, πρέπει να ανοίξουμε το δίσκο και να χτυπήσουμε με σφυρί συγκεκριμένα το δίσκο ώστε να στραβώσει ή να γρατζουνιστεί.

   Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

   Απαντήθηκε από lazarospetses στις 05/06/2016..
   Νέο Μέλος

   Εκεί που κτυπήσουμε το δίσκο ίσως να καταστραφούν τα δεδομένα όχι σε όλον τον δίσκο! Έτσι βρίσκουν και οι διωκτικές αρχές στοιχεία που κάποιοι νομίζουν πως έσβησαν ή κατέστρεψαν!

   Απαντήθηκε από στις 05/06/2016..
   Νέο Μέλος

   Φίλε μου όλα καλά που γράφονται παραπάνω, μα ένα να ξέρεις δε γίνεται πλήρη διαγραφή αρχείων. Εξαρτάται ποιος θα κάνει την ανάκτηση… Μόνο ένας τρόπος υπάρχει, η πλήρης καταστροφή του δίσκου!!!

   Απαντήθηκε από στις 05/06/2016..
   Νέο Μέλος

   Το γνωστό προγραμματάκι ccleaner έχει wipe free space από μία μέχρι 35 φορές. Αν τον περάσεις 35 φορές δε νομίζω να υπάρχει κίνδυνος να μείνει κάτι.

   Απαντήθηκε από konak στις 05/06/2016..

   Το Winuser.gr βρίσκεται πλέον εκτός λειτουργίας.Διαβάστε περισσότερα