Πώς μπορώ να βάλω κωδικό ασφαλείας σε φάκελο;

Απαντήθηκε

Γεια σας, Μπορώ να βάλω κωδικό σε κάποιο αρχείο, μέσα από κάποια λειτουργία των windows 7 και όχι να χρησιμοποιήσω κάποιο πρόγραμμα; Γνωρίζω πως υπάρχουν πολλά αξιόλογα προγράμματα, αλλά εγώ το χρειάζομαι για κάποιο λόγο (αν θέλετε σας το λέω). Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Νέο Μέλος Ρωτήθηκε στις 17/02/2013 σε Windows.
Add Comment
7 Απαντήσεις
Απάντηση

Αα μάλιστα. Με τα δικαιώματα NTFS πάντως μπορείς να περιορίσεις την πρόσβαση σε διαφορετικούς χρήστες του λειτουργικού όχι όμως με password. Ίσως το βιβλίο ανέφερε γενικότερα το κλείδωμα αρχείων/φακέλων ανεξάρτητα από το λειτουργικό.

Οτιδήποτε χρειαστείς πάντως, εδώ είμαστε! :)

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Το βιβλίο αναφέρει καθαρά για το λειτουργικό.
Στα παλιά λειτουργικά (αν θυμάμαι καλά στα windows 95-98) ο καθηγητής μας είπε ότι ο χρήστης είχε την δυνατότητα να βάλει κωδικό στα αρχεία του χωρίς κάποια τρίτο πρόγραμμα.

Γνωρίζω πως μπορείς να περιορίσεις την χρήση των αρχείων στους χρήστες με δικαιώματα εγγραφής, ανάγνωσης, εκτέλεσης, τροποποιήσεις η και όλα τα παραπάνω, απλός ρώτησα μήπως υπάρχει και αυτή δυνατότητα.

Ευχαριστώ πολύ πάντως.

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Απλά, ασχολούμαστε στο σχολείο με τα δικαιώματα των χρηστών στα αρχεία και σε ένα σημείο του βιβλίου γράφει πως μπορείς να βάλεις κωδικό. Βέβαια, το βιβλίο είναι παμπάλαιο και αναφέρεται σε ποιο παλιά λειτουργικά συστήματα. Ρώτησα απλός μήπως και υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Δεν υπάρχει η δυνατότητα να βάλεις κωδικό πρόσβασης σε ένα φάκελο χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάποια τρίτη εφαρμογή.

Μπορείς να μας πεις τι θέλεις να κάνεις ακριβώς για να σου προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις. :)

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, αλλά και το winrar και το word, έχουν κωδικό μέσα από το πρόγραμμα και όχι από λειτουργία των windows 7(εγκατεστημένη μαζί με το λειτουργικό).

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Αν το αρχείο είναι του office (word,excel…) δίνεται η δυνατότητα από το πρόγραμμα στο αρχείο/δικαιώματα του εγγράφου (office 2007 – 2010) να ορίσουμε κωδικό πρόσβασης.

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Ένας εύκολος τρόπος είναι με το WinRar αφού επιλέξουμε το φάκελο μέσα από το πρόγραμμα στην επιλογή αρχείο/ορισμός προεπιλεγμένου κωδ. πρόσβασης.
Πάντα στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε πως οι κωδικοί πρέπει να είναι με γράμματα – αριθμούς – σύμβολα για να εξασφαλίσουμε τη μην παραβίαση του κωδικού μας.

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.