Άνοιγμα link με Mozilla Firefox αντί του Internet Explorer

Δίπλα στη γραμμή διεύθυνσης (ακριβώς πριν αρχίσουν τα γράμματα www.mplampla) υπάρχει ένα εικονίδιο (στρογγυλό – σαν υδρόγειος). Κάνοντας drag and drop το εικονίδιο αυτό μπορούμε να δημιουργήσουμε μια συντόμευση, ας πούμε, στην επιφάνεια εργασίας. Όταν πάω όμως να ανοίξω αυτή τη συντόμευση (link) ανοίγει με τον explorer αυτόματα. Θέλω να ανοίγει με τον mozilla. Κάνω δεξί κλικ για περισσότερες επιλογές επιλογές αλλά δεν έχει “άνοιγμα με”. Υπάρχει τρόπος να αυτοματοποιήσουμε τον τρόπο αυτό ; Δηλαδή να ανοίγει με τον mozilla ;

Τακτικό Μέλος Ρωτήθηκε στις 22/02/2013 σε Browsers.
Add Comment
4 Απαντήσεις
Απάντηση

Πήγαινε στα Προεπιλεγμένα προγράμματα, είτε μέσω του Πίνακα Ελέγχου είτε μέσω της αναζήτησης, πάτησε στην επιλογή Συσχετισμός τύπου αρχείου ή πρωτοκόλλου με πρόγραμμα και μετά κάτω-κάτω δήλωσε τον Firefox να ανοίγει τα πρωτόκολλα http και https πατώντας στο κουμπί Αλλαγή προγράμματος.

Τα *.htm και *.html είναι σε περίπτωση που ανοίγεις τα αντίστοιχα αρχεία με αυτές τις καταλήξεις. Στην περίπτωση σου αυτό που πρέπει να υποδείξεις στο λειτουργικό είναι να ανοίγει τους συνδέσμους (url) (ή συντομεύσεις web) με τον Firefox.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Ευχαριστώ πολύ. Διορθώθηκε το πρόβλημα.
Τελικά γίνεται και από Προεπιλεγμένα προγράμματα/Συσχετισμός…/…/…

αλλά γίνεται και από την επιλογή “Πίνακας ελέγχου/Προεπιλεγμένα προγράμματα/Ορισμός προεπιλεγμένων προγραμμάτων” επιλέγουμε τον firefox και μετά “Ορισμός αυτού του προγράμματος ως προεπιλεγμένου”.

Για μια φορά ακόμη ευχαριστώ για την βοήθεια. :-)

Τακτικό Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Είναι ήδη ενεργοποιημένος ως προ επιλεγμένος περιηγητής.

Στον internet explorer στις “Επιλογές Internet” στην καρτέλα Προγράμματα υπάρχει μια επιλογή που είναι τικαρισμένη και αναφέρει “Επιλέξτε πως θα ανοίγετε τις συνδέσεις”/Πάντοτε στον Internet explorer στην επιφάνεια εργασίας” αλλά δυστυχώς είναι ανενεργή. (Δεν σου αφήνει δυνατότητα να επέμβεις).
Παρακάτω στο κουμπί ¨Ορισμών συσχετίσεων”, για τα αρχεία *.htm και *.html δείχνει ότι ανοίγουν με τον mozilla.
Αλλά δεν ….

:-(

Τακτικό Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Θα χρειαστεί να δηλώσεις τον Firefox ως τον προεπιλεγμένο browser στον υπολογιστή σου και έτσι θα ανοίγουν αυτόματα όλα τα links από τον Firefox.

Για να το κάνεις αυτό, άνοιξε τον Firefox, πάτησε στο πορτοκαλί κουμπί και μετά στις Επιλογές (Options). Στο παράθυρο που θα ανοίξει πήγαινε στην κατηγορία Για προχωρημένους (Advanced) και στην καρτέλα Γενικά (General) πάτησε στην επιλογή Ορισμός Firefox ως τον προεπιλεγμένο περιηγητή.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.