• Νέα Ερώτηση
150
Εισαγωγή Εικόνας Το μέγεθος πρέπει να είναι λιγότερο από < 5MB.
  Νέα Ερώτηση
  Άκυρο
  150
  Περισσότερες απαντήσεις Μπορείτε να δημιουργήσετε 5 απαντήσεις.
   Ask a Poll
   Άκυρο
   Τακτικό Μέλος

   Κλείδωμα φακέλων χρήστη χωρίς τη δυνατότητα διαγραφής

   Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για την όμορφη ιστοσελίδα που κάνατε. Καινούργια και φαίνεται πολύ υποσχόμενη. Εύχομαι τα καλύτερα. Ας περάσω στο πρόβλημά μου. __________________________ win 8 Pro 64 bit Αυτό είναι το λειτουργικό που έχει ο πατέρας μου στον υπολογιστή του. Καινούργιο λειτουργικό αλλά ο αγαπημένος μου dady 70 και βάλε. Μερικές φορές μπερδεύεται και αρχίζει και σβήνει φακέλους που τους θεωρεί άχρηστους. Όπως τα έγγραφά μου, η μουσική μου, αγαπημένα, με αποτέλεσμα να γίνεται ένα μπάχαλο εκεί μέσα. Αναγκάζομαι κατά καιρούς να μπαίνω στον υπολογιστή του με το teamviewer (είμαστε σε διαφορετικές πόλεις) και να διορθώνω το χαμό που έχει αφήσει πίσω του. Θα ήθελα αν γίνεται να μπορούσα να κλειδώσουμε αυτούς τους φακέλους (του χρήστη) ώστε να μην μπορεί να τους διαγράψει. Ή τουλάχιστον να μην μπορεί να τους διαγράψει εύκολα, να του ζητείται κωδικός. Αλλά συγχρόνως να μπορεί να διαγράψει τους υποφακέλους που έχει δημιουργήσει εκεί μέσα. Αισθάνομαι ότι κάτι παίζει με τα δικαιώματα χρήστη αλλά δεν ξέρω σωστά να κινηθώ σε αυτόν τον τομέα και φοβάμαι μη κάνω καμιά πατάτα. Κάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.

   Ρωτήθηκε από lazarospetses στις 03/12/2012 στις Windows.
   8 Απαντήσεις
   Διαχειριστής

   Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :)

   Λοιπόν, αυτό που θέλεις γίνεται με τα δικαιώματα που προσφέρει το NTFS.

   Αρχικά, καλό θα ήταν να αλλάξεις το λογαριασμό χρήστη του πατέρα σου από Διαχειριστή (Administrator) που πιθανόν να είναι τώρα σε τυπικό χρήστη για να αποφύγεις παρόμοιες καταστάσεις διαγραφών, εγκαταστάσεων κλπ. αφού αυτός ο τύπος χρήστη έχει πολύ λιγότερα δικαιώματα, κρατώντας παράλληλα ένα λογαριασμό Διαχειριστή για τυχόν προβλήματα.

   Από εκεί και πέρα, μπορείς να ορίσεις τα δικαιώματα σε κάθε φάκελο για κάθε χρήστη ή ομάδα χρηστών ξεχωριστά. Δεξί κλικ στο φάκελο – Ιδιότητες – Ασφάλεια – Για προχωρημένους και εκεί προσθέτεις το χρήστη του πατέρα σου και ορίζεις τι θα μπορεί να κάνει. Υπάρχει και επιλογή για τη διαγραφή φακέλων, κλπ.

   Αν κάπου κολλήσεις πες μου να το δούμε :)

   (Μπράβο πάντως στον πατέρα σου που ασχολείται και μάλιστα έχει Windows 8 Pro!)

   Απαντήθηκε από dtonias στις 05/06/2016..
   Τακτικό Μέλος

   Χχχχμμμμμ
   Δεν….
   Μάλλον δεν κάνει όσα λέει.
   Όσο και να κλειδώνω τον φάκελο που θέλω αυτός διαγράφεται μια χαρά.
   Σαν να μην υπάρχει το πρόγραμμα.

   Απαντήθηκε από lazarospetses στις 05/06/2016..
   Προεπιλογή

   Δες το System Protect εδώ http://www.softpedia.com/get/Security/Security-Related/System-Protect-Crawler.shtml κάνει αυτό ακριβώς που ζητάς

   Απαντήθηκε από leftthim στις 05/06/2016..
   Διαχειριστής

   Φυσικά και επιτρέπεται! Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήθηκε το Winuser.gr, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. :)

   Απαντήθηκε από dtonias στις 05/06/2016..
   Τακτικό Μέλος

   Ευχαριστώ παιδιά για την άμεση υποστήριξη.
   Εύχομαι και πάλι τα καλύτερα για την ιστοσελίδα σας.
   Θα βοηθάω και εγώ όσο μπορώ (αν επιτρέπεται φυσικά).
   :)

   Απαντήθηκε από lazarospetses στις 05/06/2016..
   Διαχειριστής

   Αυτός είναι ο ρόλος του διαχειριστή, να έχει πρόσβαση στα πάντα (σχεδόν) χωρίς περιορισμούς γι’ αυτό σου πρότεινα να τον κάνεις τυπικό χρήστη για να μπορείς να προσθέτεις ή να αφαιρείς δικαιώματα.

   Απαντήθηκε από dtonias στις 05/06/2016..
   Νέο Μέλος

   Όπως είπε ο Δημήτρης παραπάνω θα ήταν καλύτερο να φτιάξεις καινούργιο (τυπικό) χρήστη για τον πατέρα σου. Η άλλη λύση είναι να τους κάνεις κρυφούς και να τους κρύβεις/εμφανίζεις όποτε θες εσύ ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα (δεν το προτείνω) είτε απλό για να lockάρει είτε κάποιο καλό antivirus το οποίο έχει τέτοιες λειτουργίες.

   Απαντήθηκε από στις 05/06/2016..
   Τακτικό Μέλος

   Τελικά όσο και να το δοκιμάζω στο δικό μου laptop δεν γίνεται τίποτε. Σαν διαχειριστής δεν μπορείς να διαχειριστείς όπως θέλεις τον λογαριασμό σου και να βάλεις περιορισμούς. Μάλλον μόνο με ένα δεύτερο λογαριασμό σαν τυπικός χρήστης. –Θέλει συζήτηση το θέμα–
   ———-
   Ναι ξεκίνησε πριν 5-6 χρόνια με XP αλλά ο παλιός υπολογιστής που είχε τα ‘φτυσε οπότε μετά από πολλά τον έπεισα και αγόρασε τον Turbo-X Maestro HC i532-675 2VR. Ψιλοκάνει κάνα μοντάζ, περνάει βίντεο από την κάμερα και τα κάνει DVD, τέτοια πράγματα.

   Απαντήθηκε από lazarospetses στις 05/06/2016..

   Το Winuser.gr βρίσκεται πλέον εκτός λειτουργίας.Διαβάστε περισσότερα