Εγκατάσταση Windows 7 σε laptop που έχει ήδη τα Windows 8

Καλημέρα. Αγόρασα ένα laptop Toshiba Satelite L850, με εγκατεστημένα τα Windows 8. Μπορώ να σβήσω τα Windows 8 και να περάσω τα Windows 7 από μια κόπια που έχω ή υπάρχει κάποιο κλείδωμα που το αποτρέπει;

Προεπιλογή Ρωτήθηκε στις 08/02/2014 σε Windows.
Add Comment
3 Απαντήσεις
Απάντηση

Αν εννοείς να γίνει άμεσα downgrade από τα Windows 8 στα Windows 7, αυτό δε γίνεται και θα χρειαστεί επίσης να έχεις μία άδεια χρήσης των Windows 7 για να γίνει η ενεργοποίηση.

Αν παρ’ όλα αυτά έχεις τα Windows 7 και θέλεις να τα εγκαταστήσεις στο νέο σου laptop, μπορείς να το κάνεις αλλά θα πρέπει να ελέγξεις αρχικά στο site της Toshiba ότι υπάρχουν οι αντίστοιχοι drivers για το συγκεκριμένο μοντέλο, όπως σου είπε παραπάνω και ο Λάζαρος.

Τέλος, πριν ξεκινήσεις την εγκατάσταση των Windows 7 θα χρειαστεί να ελέγξεις αν είναι ενεργοποιημένο το SecureBoot μέσα από τις ρυθμίσεις BIOS/UEFI του υπολογιστή σου και να το απενεργοποιήσεις. Διαφορετικά, δε θα μπορείς να συνεχίσεις την εγκατάσταση των Windows 7.

Γνώμη μου είναι να παραμείνεις στα Windows 8 και να τα αναβαθμίσεις στα Windows 8.1 μιας και είναι το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα βασισμένο στις σημερινές ανάγκες. Βέβαια, η απόφαση είναι δική σου και απολύτως σεβαστή σε περίπτωση που επιλέξεις τα Windows 7.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Σ ευχαριστώ πολυ.

Προεπιλογή Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Αν η κόπια (Windows + utilities + drivers) είναι από άλλο laptop δεν γίνεται.
Υπάρχουν πολλές κόπιες στο ιντερνέτ αλλά να ξέρεις ότι είναι πειρατικές και φυσικά χρειάζονται κάποιες ειδικές ρυθμίσεις (ειδικά στα update) για να μπορέσουν να δουλέψουν σωστά.
Αν η κόπια είναι αυθεντική (μόνο windows)και έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλο υπολογιστή δεν γίνεται να μπει και σε δεύτερο.
Αν είναι καινούργια μπορείς να την εγκαταστήσεις και να την τεκμηριώσεις από την microsoft.
Πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση αυτό σημαίνει ότι θα σβηστούν τα πάντα από τα αρχικά windows και θα μπουν τα καινούργια (format).
Οπωσδήποτε θα πρέπει να μπεις στην εταιρία που έχει κατασκευάσει το laptop και να κατεβάσεις τους drivers για την έκδοση των windows που θα εγκαταστήσεις.

Τακτικό Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.