Πρόγραμμα για μεταφορά αρχείου img σε USB δίσκο

Απαντήθηκε

Ποιο πρόγραμμα προτείνετε για «κάψιμο» αρχείων *.img (Disc Image File) σε USB; Ευχαριστώ.

Τακτικό Μέλος Ρωτήθηκε στις 24/09/2013 σε Software.
Add Comment
3 Απαντήσεις
Απάντηση

Το Office 2013 έχω σε αρχείο img και απλώς ήθελα να το εκτελέσω.

Με το Win32 Image Writer δεν γίνεται κάτι. Δεν φαίνεται να εγγράφηκαν δεδομένα στο USB stick. Όταν κάνω κλικ για να ανοίξω το USB δίσκο μου ζητάει να κάνω format.

Ύστερα από μια πιο σύνθετη αναζήτηση βρήκα έναν οδηγό στο internet που έλεγε να μετονομάσω το img σε iso. Αφού το έκανα χρησιμοποίησα το Windows 7 USB/DVD download tool της Microsoft ( link) όπως είχα κάνει προηγούμενα με το αρχείο iso των Windows 8.1. Κι έτσι «έγινε extract» στο φλασάκι χωρίς κανέναν πρόβλημα.

Βέβαια τώρα, το ίδιο το Office δεν δέχεται το κλειδί ενεργοποίησης αλλά αυτό είναι άλλο θέμα – ίσως για καινούργια ερώτηση.

Τακτικό Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Α, μάλιστα. Θεώρησα ήθελες να κάνεις bootable USB γι’ αυτό σου πρότεινα αυτά τα προγράμματα.

Πάντως αν είσαι σε Windows 8/8.1 τα αρχεία .iso αναγνωρίζονται κανονικά από το λειτουργικό και μπορείς να τα φορτώσεις και να αντιγράψεις τα περιεχόμενα του χωρίς κάποιο άλλο πρόγραμμα. Διαφορετικά, το Windows 7 USB/DVD download tool της Microsoft κάνει εξίσου καλά τη δουλειά του.

Αν δε βρίσκεις άκρη με την ενεργοποίηση του Office 2013, κάνε νέα ερώτηση (γιατί αφορά διαφορετική περίπτωση από την αρχική ερώτηση) να βρούμε πώς να το λύσουμε. :)

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Προφανώς θα θέλεις να “κάψεις” κάποιο αρχείο .img το οποίο να είναι bootable με το USB, σωστά;

Παλιότερα είχα χρησιμοποιήσει το Win32 Image Writer (link) χωρίς πρόβλημα. Είναι δωρεάν και πολύ απλό στη χρήση. Επιλέγεις το .img, το usb και πατάς στο κουμπί Write.

Παρόμοιο πρόγραμμα είναι και το UNetbootin (link), το έχω χρησιμοποιήσει και αυτό στο παρελθόν για .iso αρχεία, δεν είμαι σίγουρος αν υποστηρίζει .img αρχεία.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.