Σφάλματα εγγραφής στο σκληρό δίσκο με το CrystalDisk

Καλησπέρα και  συγχαρητήρια για την βοήθεια που προσφέρετε!

Έκανα προληπτικώς έναν έλεγχο στον σκληρό δίσκο με το CRYSTALDISK.

Αποτελέσματα:

Καταστ. Υγείας καλή αλλά 1)Σφαλματα Αναγνωσης 22
2) Σφαλματα Εγγραφής 5257 3)Σφάλματα αισθητήρα g 25 4)Ανακατανεμημένοι τομείς+Σφάλματα Αναζήτησης+Ανεπανόρθωτοι τομείς+Επαναλήψεις περιστροφής 0. Δεν ξέρω, αν υπάρχει άλλο κρίσιμο μέγεθος. (Συγγνώμη αλλά δεν ξερω να ανεβαζω screenshot). 4 μόλις μέρες μετά, σε νέο έλεγχο με το ίδιο πρόγραμμα,  τα αφάλματα εγγραφής αυξήθηκαν σε 5317 (+ 60 σφαλματα εγγραφής σε 4 μέρες)

Yπάρχει λόγος ανησυχίας; Ευχαριστώ πολυ΄!

ΥΓ: Στον έλεγχο δίσκου από Ιδιότητες-Εργαλεία στα windows δεν μου εμφανιζει κανένα πρόβλημα.

Νέο Μέλος Ρωτήθηκε στις 20/11/2016 σε Hardware.
Add Comment
2 Απαντήσεις

Γεια χαρά,

Είναι παλιός ο σκληρός δίσκος; Αν ναι, θα σου πρότεινα να κρατήσεις ένα πλήρες backup γιατί ποτέ δε ξέρεις πότε μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί. Τα συγεκριμένα σφάλματα δε είναι κάτι που κάνει την κατάσταση κρίσιμη για να αρχίσεις να ανησυχείς άμεσα, ωστόσο καλό θα είναι να το παρακολουθείς ανά διαστήματα.

Γενικός κανόνας πάντως είναι backup, backup, backup. Ακόμη και συμβεί οτιδήποτε, να μπορείς να ανακτήσεις τα αρχεία σου οποιαδήποτε στιγμή.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 10/12/2016.
Add Comment

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!

Όχι, δεν είναι παλιός, είναι 2 ετών περίπου.

Μιας και έχει περάσει αρκετός καιρός να σας δώσω μια σφαιρική εικόνα πλέον. Το πρόβλημα που με οδήγησε στον έλεγχο του δίσκου ήταν το μ τορρεντ. Συγκεκριμένα ξαφνικά έπεφτε κατακόρυφα η ταχύτητα και έιχε την ένδειξη disk overloaded 100%.Το πρόβλημα ξεπερνάται, αν κλείσω και  ξανανοιξω το μτορρεντ ή αν περιορίσω την ταχυτητα λήψεως. 

Κάνω τακτικά έλεγχο με το κρυσταλ ντισκ τον τελευταίο μήνα, τα σφάλματα εγγραφής πλέον, από 5257 στις 10/11, είναι 5415 παρά το γεγονός ότι έχω αποφύγει το disk overloaded 100%.  Επίσης  τα σφάλματα ανάγνωσης απο 22 έχουν πάει 24. Έκανα έλεγχο και με το σεντινελ και είναι εντάξει.

Επειδή δεν είναι για μένα λύση να μην χρησιμοποιώ το μτορρεντ, έχετε καμμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω για να αποφεύγω τα σφάλματα εγγραφής; Επίσης, υπάρχει κάποιο όριο αντοχής του σκληρού στα σφάλματα; Τωρα είναι 5415, πόσα ακόμα μπορεί να αντέξει;

 

Υ: Έχω κρατησει back up

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 11/12/2016.
Add Comment

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.