Πώς απενεργοποιείται η αυτόματη τακτοποίηση φακέλων/αρχείων στα Windows 8

Γεια σας φίλοι μου. Είχα για χρόνια τα Windows XP και έβαλα τώρα πλέον τα Windows 8, όπου παρατηρώ ότι μόνο στην Επιφάνεια Εργασίας μπορείς να απενεργοποιήσεις την Αυτόματη Τακτοποίηση Αρχείων ή Φακέλων. Στα έγγραφα σου (όπως στα XP) ή ακόμα και σε υποφακέλους, παρατηρώ ότι δεν υπάρχει η εντολή Αυτόματη Τακτοποίηση ώστε να ξε-τσεκάρω το κουτάκι. Πώς μπορώ να αφαιρέσω αυτή την ενέργεια; Έχω σκάσει. Έχω πχ. ένα φάκελο και μέσω ένα σωρό φωτογραφίες και δεν μπορώ να τους κάνω ανακατάταξη ώστε μετά να αριθμήσω τα αρχεία διαφορετικά όπως θέλω. Αν κάποιος ξέρει από Windows 8 και μπορεί να βοηθήσει θα το ευγνωμονούσα. Ευχαριστώ πολύ.

Προεπιλογή Ρωτήθηκε στις 22/12/2013 σε Windows.
Add Comment
5 Απαντήσεις
Απάντηση

Καλημέρα και καλώς όρισες στο Winuser.gr

Η αλήθεια είναι ότι η Microsoft έχει απενεργοποιήσει τη δυνατότητα ελεύθερης τακτοποίησης των εικονιδίων στα Windows 7 και Windows 8/8.1 που υπήρχε στα Windows XP.

Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσεις την αυτόματη τακτοποίηση στον υπολογιστή σου αλλά θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στη registry. Εδώ θα βρεις τις οδηγίες για αυτή την ενέργεια. Στην ουσία αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κατεβάσεις το αρχείο .bat στον υπολογιστή σου και να το τρέξεις για να εφαρμοστούν οι αλλαγές που θέλεις.

Καλό θα είναι να κρατήσεις ένα backup της registry πριν προχωρήσεις στην απενεργοποίηση ή να δημιουργήσεις ένα νέο σημείο επαναφοράς του συστήματος σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Ok, δε χρειάζεται να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Ευχαριστώ. :)

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Επειδη δεν το βρισκω τωρα στο Google, μπορω να το κανω Copy απ’τον Εξωτερικο Σκληρο, να το ανεβασω καπου και να στο στειλω να το δεις. Παντως μια χαρα με βολεψε για την Απενεργοποιηση της Αυτοματης Τακτοποιησης.

Προεπιλογή Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Μάλιστα, ενδεχομένως κάτι παρόμοιο με αυτό που σου πρότεινα παραπάνω. Σου είναι εύκολο να μου πεις που βρήκες αυτό το εκτελέσιμο αρχείο για να το ελέγξω;

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση, δεν ξερω αν λεμε το ιδιο, αλλα εψαξα στο Google απεγνωσμενα, και βρηκα ενα εκτελεσιμο αρχειο που το εκτελεις, και Απενεργοποιει την Αυτοματη Τακτοποιηση σε ολους τους φακελους-Υποφακελους κλπ
Και ετσι μια χαρα, κρατησα το εκτελεσιμο αρχειο και σε εξωτερικό σκληρο για ενδεχομενο φορματ του Desktop PC στο μελλον, και ολα καλά…

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.