• Νέα Ερώτηση
150
Εισαγωγή Εικόνας Το μέγεθος πρέπει να είναι λιγότερο από < 5MB.
  Νέα Ερώτηση
  Άκυρο
  150
  Περισσότερες απαντήσεις Μπορείτε να δημιουργήσετε 5 απαντήσεις.
   Ask a Poll
   Άκυρο
   Τακτικό Μέλος

   Πρόβλημα με την χρήση της CPU και υπερθέρμανση του υπολογιστή

   Έχω ένα μοντέλο Acer Aspire 6935 του 2009 με Windows 8.1 Pro. Την τελευταία περίοδο, και παρότι δεν τρέχω ιδιαίτερα απαιτητικά πρόγραμμα (συνήθως μόνο Chrome και Spotify) παρατηρώ ότι ο η/υ θερμαίνεται αρκετά γρήγορα, με το πλαστικό στο κάτω μέρος να τσουρουφλάει κυριολεκτικά. Ρίχνοντας μια ματιά στον Task Manager, η χρήση της CPU είναι κολλημένη στο 99%, ενώ παρατηρώ ότι τρέχει μια διεργασία με τίτλο “Windows modules installer worker” που δεσμεύει όσο οι υπόλοιπες διεργασίες μαζί (περίπου το 50%). Κάνοντας μια γρήγορη έρευνα, βρήκα ότι απασχολεί κι άλλους χρήστες των Windows 8.1. Η διεργασία σχετίζεται με το Windows Updates και όπως καταλαβαίνετε είναι ιδιαίτερα σημαντική. Βρήκα μάλιστα πώς μπορώ να την απενεργοποιήσω: πατώντας Win + R > services.msc και με διπλό κλικ στο Windows Update, επιλέγω “Disabled” στην επιλογή Startup type. Κάνοντας επανεκκίνηση είδα σημαντική βελτίωση. Ο η/υ πλέον θερμαίνεται στο φυσιολογικό, όπως πριν λίγο καιρό, και κάνει και λιγότερο θόρυβο. Ωστόσο, έτσι είναι απενεργοποιημένες οι ενημερώσεις των Windows, κάτι που δεν επιθυμώ γιατί συνέχεια μου πετάει updates για τον Windows Defender και θέλω να τα εγκαθιστώ. Υπάρχει κάποια πιο μόνιμη λύση στο πρόβλημα; Σημείωση: δεν σας κρύβω πώς το πρόβλημα της υπερθέρμανσης εμφανίστηκε λίγο μετά την εγκατάσταση του Windows 8.1 Update πριν από λίγο καιρό. Ελπίζω να μην είναι κάποιο bug.

   Ρωτήθηκε από hkalant στις 17/05/2014 στις Hardware.
   1 Απαντήσεις
   Διαχειριστής

   Η υπερθέρμανση προφανώς οφείλεται στο ότι η CPU δουλεύει στο 99% συνέχεια και αυτόματα ξεκινά το ανεμιστηράκι για να μειώσει τη θερμότητα που προκαλείται.

   Άνοιξε τις Υπηρεσίες (Services) και θέσε στον Τύπο εκκίνησης (Startup type) την επιλογή Μη αυτόματα (Manual) τις δύο εργασίες:

   • Windows Update
   • Πρόγραμμα Εγκατάστασης λειτουργικών μονάδων των Windows (Windows Installer Modules Installer)

   Επίσης, εγκατέστησε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις μέσω του Windows Update. Παρατήρησε αν έχει βελτιωθεί ή συνεχίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

   Απαντήθηκε από dtonias στις 05/06/2016..

   Το Winuser.gr βρίσκεται πλέον εκτός λειτουργίας.Διαβάστε περισσότερα