Που αποθηκεύονται τα bookmarks του Chrome;

Θέλω να αποθηκεύσω τους σελιδοδείκτες (bookmarks) που έχω στον Google Chrome ώστε αν συμβεί κάτι στον υπολογιστή μου να μπορώ να τους επαναφέρω χωρίς πρόβλημα. Σε ποια τοποθεσία του σκληρού δίσκου είναι αποθηκευμένοι; Προσπάθησα να τους βρω στον C:\ αλλά δε μπόρεσα. Ευχαριστώ.

Νέο Μέλος Ρωτήθηκε στις 13/06/2013 σε Browsers.
Add Comment
2 Απαντήσεις
Απάντηση

Οι σελιδοδείκτες (bookmarks) του Chrome αποθηκεύονται ως ενιαίο αρχείο στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σου με το όνομα bookmarks στην τοποθεσία C:UsersUsernameAppDataLocalGoogleChromeUser DataDefault, όπου username το όνομα χρήστη.

Στον ίδιο φάκελο θα βρεις επίσης και το αρχείο bookmarks.bak το οποίο είναι το backup αρχείο των σελιδοδεικτών σου και χρησιμοποιείται σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά. Το συγκεκριμένο αρχείο ενημερώνεται αυτόματα με τις νέες εγγραφές κάθε φορά που κλείνει ο Chrome.

Τοποθετώντας το αρχείο bookmarks σε μία νέα εγκατάσταση του Chrome μπορείς να επαναφέρεις τους σελιδοδείκτες σου όπως ήταν πριν. Εναλλακτικά, από τη Διαχείριση σελιδοδεικτών του Chrome μπορείς να κάνεις εξαγωγή σε αρχείο html και έπειτα εισαγωγή του ίδιου αρχείου στον Chrome, που είναι η προτεινομένη λύση.

Ο Ανδρεάς παραπάνω αναφέρεται στο συγχρονισμό των σελιδοδεικτών του Chrome αν έχεις ενεργοποιήσει την αντίστοιχη επιλογή, ωστόσο ακόμη και σε αυτή την περίπτωση οι σελιδοδείκτες αποθηκεύονται τόσο τοπικά στον υπολογιστή όσο και στο cloud με τον Google λογαριασμό σου.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Δεν αποθηκεύονται στον υπολογιστή σου γι’ αυτό μπορείς από οποιονδήποτε υπολογιστή μπαίνοντας στο λογαριασμό σου να έχεις πρόσβαση στους σελιδοδείκτες σου.

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.