Μαύρη οθόνη όταν ανοίγει ο υπολογιστής

Καλημέρα. Έχω πρόβλημα με τον φορητό υπολογιστή (HP Pavilion Core 2, 2 GB RAM, Windows 8.1). Ξαφνικά, ενώ δούλευε ρολόι, μία φορά που πήγα να τον ανοίξω έβγαζε μαύρη οθόνη και δεν φόρτωνε τα Windows. Κατάφερα να τον φέρω σε ένα προηγούμενο restore point και δούλεψε πάλι καλά. Χθες όμως, όταν τον άνοιξα πάλι, έκανε κάποιους θορύβους (3 μπιιπ) και έβγαζε μαύρη οθόνη. Το άσχημο είναι ότι δεν μπορώ να μπω σε safe mode και κάθε πάτημα πλήκτρου συνοδεύεται από δυνατό μπιπ. Είναι άσχημα τα πράγματα?

Νέο Μέλος Ρωτήθηκε στις 16/03/2014 σε Windows.
Add Comment
6 Απαντήσεις

Λάζαρε, θα σου πρότεινα να κάνεις μία νέα ερώτηση εξηγώντας με λεπτομέρειες το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Καλισπερα παιδια αντιμετοπιζω παρομοιο προβλημα βασικα εχω 2 προβληματα το πρωτο ειναι καταλαθος πιγα στα windows log και διαγραψα το cbs δεν ξερω τι ακριβως ειναι αυτο αλλα πιστευω ηταν η αιτια που κολουσε ο υπολογιστης για να μην τα πολυλογο Καθε φορα που ανοιγει η οθονη και μου λεει καλωςορισατε μου εμφανιζει την μαυρη οθονη και επειτα απο λιγη ωρα μου βγαζει τα εικονοδια βλεπω επισης τον κερσορα του ποντικιου μου,το τελευταιο και κυριως προβλημα ειναι δεν ανταποκρινονται καποια προγραμματα

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Δοκίμασα να τον ανοίξω αλλά κάποιες βίδες δεν ανοίγουν με τίποτα και φοβάμαι και λίγο. Θα προσπαθήσω ξανά.Καινούριους drivers μπορεί να εγκατέστησα,δεν θυμάμαι,αλλά έκανα επαναφορά συστήματος σε προηγούμενη κατάσταση οπότε πρέπει να διορθώθηκε αυτό.Στις πρώτες φορές εμφανιζόταν το BIOS από όπου και έκανα επαναφορά συστήματος. τις τελευταίες. όχι, μόνο μαύρη οθόνη και 3 μπιπ,ένα πιο μακρύ και 2 κοφτά.

Νέο Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Μήπως εγκατέστησες νέους drivers της κάρτας γραφικών; Όταν ανοίγει ο υπολογιστής σου εμφανίζει το BIOS ή είναι μαύρη η οθόνη από την αρχή;

Διαχειριστής Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Συμπληρωματικό
Τα μπιπ που ακούς δεν είναι καλό πράγμα. Παραπέμπει σε βλάβη της μητρικής.
Ίσως αν καταφέρεις να βγάλεις την εσωτερική μπαταρία του υπολογιστή σου (μικρή στρογγυλή στο σχήμα) για λίγη ώρα να επανέλθει. Δύσκολο επιχείρημα μιας και σε μερικούς υπολογιστές είναι κολλημένη στη μητρική.

Τακτικό Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Είναι άσχημα τα πράγματα?
Ωωω ναι !!!

Μαύρη οθόνη σημαίνει 4 πράγματα.

1. Να έχει αποσυνδεθεί κάποιο καλώδιο στο εσωτερικό του υπολογιστή. Σπάνια περίπτωση αλλά έχει παρατηρηθεί κατά καιρούς.

2. Καμένο inverter οθόνης. Σε περίπτωση που το inverter είναι ενσωματωμένο με την οθόνη αλλάζεις όλη την οθόνη, αν δεν είναι ενσωματωμένο αλλάζεις μόνο το inverter που είναι σχετικά φθηνό.

3. Καμμένη κάρτα γραφικών. Σε περίπτωση που είναι ενσωματωμένη με τη μητρική κάρτα αλλάζεις όλη τη μητρική. Αν όχι αλλάζεις μόνο την κάρτα με το σύστημα ψύξης της.

4. Καμμένη μητρική. Αλλάζεις όλη τη μητρική. Βλάβη ακριβή που δεν αξίζει τον κόπο για παλιούς υπολογιστέςΠροσπάθησε τα παρακάτω.
1. Βγάλε την μπαταρία , αποσύνδεσε το ρεύμα, πάτα μερικές φορές το κουμπί που ανοίγεις τον υπολογιστή σου να τραβήξει ότι στατικό ρεύμα έχει στο εσωτερικό του. Ξαναβάλε την μπαταρία και το ρεύμα. Υπάρχει πιθανότητα να ανάψει

2. Άναψε τον υπολογιστή σου και άφησέ τον να φορτώσει κανονικά 1-2 λεπτά. Αν έχεις κωδικό δώσε τον κωδικό στα τυφλά. Με τα πλήκτρα (fn) + ρύθμιση ήχου άνοιξε τον ήχο τέρμα. Τοποθέτησε ένα φλασάκι στο USB αν ακούσεις τον ήχο που κάνει ο υπολογιστής σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό σημαίνει ότι τα windows λειτουργούν και το πρόβλημα περιορίζεται σε κάρτα γραφικών ή σε inverter.

3. Άναψε τον υπολογιστή σου και σύνδεσέ τον σε κάποια τηλεόραση με το ανάλογο καλώδιο. Αν δεις εικόνα στην τηλεόραση η βλάβη είναι καθαρά στο inverter και η κάρτα και η μητρική είναι άθικτες.

Τακτικό Μέλος Απαντήθηκε στις 05/06/2016.
Add Comment

Η Απάντησή σας

Δημοσιεύοντας την απάντησή σας συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους χρήσης.